מפגש 1 | מתחילים לחשוב כמו יזמים
הרצאת פתיחה – ההזדמנויות החדשות, מבוא לחשיבה יזמית, דלתות כניסה לפרויקט, 'חמש השאלות שכל יזם חייב לענות עליהן', Timeline
פה מתחילים. עם רעיון או בלי. כדי לפתח פרויקטים חדשים אנחנו עובדים עם מתודולוגיה מקורית שנקראת 'דלתות כניסה לפרויקט'. בשלב הראשוני של פיתוח רעיון מאפס, אנחנו רוצים למצוא מקום בו הכישורים, התשוקה,
סיפור החיים שלך וצורך קיים- נפגשים יחד, ממש כמו ארבעה עיגולים שיש שטח חופף ביניהם. המתודולוגיה הזאת היא שתעזור לך לפתח רעיון לפרויקט שמתאים בדיוק לכישורים ולחלומות שלך
מפגש 2 | מד"ר סוס עד הקוסם מארץ עוץ – Ideation creative process
המקום ממנו באים רעיונות, Pixar – What if, סיימון סינק - מה ה Why שלך, מעבדת פיתוח רעיונות.
רעיונאות (Ideation) זה תהליך מרתק. רעיונות חדשים יכולים להגיע אלינו סתם ככה ללא הזמנה או שאפשר לגרום להם לבוא אלינו בצורה אקטיבית. במפגש הזה נבין מה יש ליוצרים של Pixar ללמד אותנו בעניין הזה ונתנסה במתודולוגיית הפיתוח שלהם - What if. נעבוד עם מודל 'מעגל הזהב' שפיתח סיימון סינק שכתב את רב-המכר "Start with why" ובעל אחת ההרצאות הנצפות ב TED - "אנשים אינם קונים את מה שאנחנו מוכרים, אנשים קונים את הסיבה שאנחנו עושים את זה". נלמד את מודל שלוש השאלות ("מה"?, "איך", "למה"?) ונטמיע אותו בפיתוח המיזם שלנו.
מפגש 3 | מחולל הרעיונות ו Mastermind
Crossing, מתודת שיתוף כישרונות קבוצתי, All-for-one לזיקוק ודיוק רעיונות.
זהו, מפגש אחרון בשלב מעבדת פיתוח הרעיונות. שבוע הבא כבר יוצאים לדרך.
מה נעשה היום? נעבוד עם טכניקת Crossing שתעזור בגיבוש וזיקוק סופי של הקונספט, תוך הצלבה בין אנשים ובין רעיונות שונים. נתנסה במתודולוגיית העבודה שתלווה אותנו בכל התוכנית - 'שיתוף כישרונות'. נעלה על מסמך משותף את כל הכישורים שיש בקבוצה (כל אחד יודע משהו בתחום כלשהו: אנגלית עסקית, ייעוץ משפטי, עיצוב גרפי ועוד) כדי שנוכל להיעזר בהם בהמשך הדרך. מתודת שיתוף הכשרונות עוזרת בקשרים וחיבורים, בקהילה שלמה שהולכת איתך בדרך שלא תמיד כיף ללכת בה לבד ולא פחות חשוב, אפשר להיעזר בכוחה של הקבוצה כמיקרוקוסמוס למודל של חכמת ההמונים.
מפגש 4 | פרה סגולה – לבלוט בעולם תחרותי
סקר שוק, טוויסט ברעיון ומודל Lean canvas לבניית תוכנית עסקית.
עד עכשיו יצרנו, פיתחנו ודייקנו את הקונספט שלנו לפרויקט. עכשיו מתחילים לבחון את ההשערות שאיתן יצאנו לדרך: נבצע סקר שוק - מה כבר קיים בתחום, מה ניסו, מה עבד או לא עבד. לפעמים אנחנו מוצאים משהו דומה, לפעמים אנחנו היחידים שעושים דבר כזה. לכל צד יש את היתרונות והחסרונות שלו.
נדבר על גישת ה'פרה סגולה' של סת' גודין - מאסטר לשיווק בעולם החדש ונבין מה צריך לעשות כדי לבלוט בשטח בצורה הנכונה. נדבר על השיטה שתלווה את כל שלבי הבנייה שלנו - Lean startup שעיקרה- בנה משהו מינימלי, תוציא אותו לשטח, קבל פידבק, תדייק וחוזר חלילה. נכיר את המודל שהתפתח מתוך השיטה ונקרא Lean Canvas ונבנה יחד תכנית עסקית שהיא מעין מסמך גרפי, פשוט וקל להבנה שמרכז את כל הנושאים שצריכים להיות מטופלים על ידך במהלך הדרך כדי שהמיזם/ פרויקט/ עסק/ עמותה יקומו. סופר מעשי כבר אמרנו?
מפגש 5 | Design Thinking
תכנון דרך מגע עם השטח, דיוק הצורך – מה הלקוחות באמת רוצים?
'חשיבה עיצובית' - Design thinking. זו שיטה הנלמדת בבתי הספר למנהל עסקים ובתי ספר למקצועות העיצוב המובילים בעולם. היא מדברת על מודל שפונה ללקוחות הקצה שלכם, אלו שהפרויקט שלכם מיועד אליהם בסוף - ושואל אותם כמה שאלות פשוטות, שלפעמים אנחנו פשוט שוכחים לשאול - "אז מה הקושי שלכם בעצם"? או "מה הבעיה שלכם בנושא הספציפי הזה?" ומתוך התשובות שלהם - המיזם מקבל כוונון עדין אך מהותי להמשך. פרויקט שמתפתח בחיבור לקהל שלו הוא פרויקט שמגדיל את סיכויי ההצלחה שלו באופן משמעותי ואת הסיכוי שמישהו יסכים לשלם עליו בסופו של דבר.
מפגש 6 | Prototyping ובניית תכנית עבודה
בניית אב טיפוס, מתודת 'Next Step', לוחות זמנים לפרוייקט, הקשיים שיזמים נתקלים בהם ובאמצעות אלו כלים ניתן לטפל בהם.
יאאא איזה כיף, הגענו לשלב בניית אבטיפוס המאפשרת לפרויקט לקבל צורה. נלמד את מתודולוגיית Next step שתעזור לנו בתנועה היזמית. בהרבה מקרים יזמים מתחילים עם רעיון מדהים, אבל פתאום, כשהם רואים את הגודל של הדבר או את כמות הדברים שיש לעשות - הם נבהלים ו"נתקעים". נלמד איך להפנות את תשומת הלב שלנו גם אל היעד ונעבור על כל הצעדים שבדרך, אחד אחרי השני. נבין איך ניתן לקחת אתגר גדול ולפרק אותו למשימות קטנות שיאפשרו לנו להתקדם. נדבר על הקשיים שיזמים נתקלים בהם ומה אפשר ללמוד מהניסיון של אלה שהלכו בשבילים האלו לפנינו כדי לדעת מה כדאי לנו לאמץ ומה לנפץ.
מפגש 7 | Pitch & Storytelling – שיווק בעולם החדש
סטוריטלינג ומאפייני סיפור המיזם, שיתוף במקום שכנוע, בניית סיפור הפרויקט, Pitch ויסודות הדיבור מול קהל.
סטוריטלינג, הו סטוריטלינג. בעולם עם תחרות בלתי פוסקת על תשומת הלב של הלקוחות שלך, חייבים להיות מעניינים יותר מהשאר. חשוב לבנות ולדעת לספר את הסיפור שלך בדרך הטובה והמדויקת ביותר. בין אם הלקוחות שלך הם בני נוער או חברות פארמה – כדי למכור ולשכנע צריך לגעת ברגש בצורה הכי אמיתית שיש. במפגש המרתק הזה נלמד את יסודות הדיבור מול קהל - איך ומה מספרים, איך עומדים מול קהל ולאילו דברים חשוב לשים לב.
מפגש 8 | שיווק דיגיטלי
עולמות הדיגיטל והרשתות החברתיות, קופירייטינג, פילוח שוק, הקמת קמפיין ממומן.
איך נמכור את הרעיון הזה שלנו? לא משנה מה נפתח- מישהו צריך בסופו של דבר לשלם על זה משהו, בדרך כלשהי. בין אם זה דרך קול קורא של המדינה, משקיע הון סיכון, קמפיין גיוס המונים, שיווק ישיר, עמותה או רשות מקומית – יחד נבנה אסטרטגיה שיווקית שתגדיר לך בדיוק איך לעשות זאת ומה נכון לכל מיזם. זה גם המקום שבו הקשרים עם החבר'ה בקבוצה ינוצלו עד תום :)
מפגש 9 | הנחת תשתיות
מבנה המיזם, גיבוש הפיילוט, איתור שותפים מתאימים, בחירת שם, עיצוב לוגו ועמוד נחיתה.
כל פרויקט שנרצה להקים צריך מבנה, חוקים והגדרות כלליות. במפגש הזה נחליט החלטות כדוגמת - מה הפלטפורמה הנכונה, כמה יעלה השירות, איפה מתחילים למכור אותו, לאיזה קהל ראשוני הכי נכון לפנות וכו'. נדבר על החשיבות של שותפים נכונים ואיך מתחילים למצוא אותם, נבחר שם ראשוני לכל מיזם - כי כל תינוק זקוק לשם, נעצב לוגו ונלמד איך לבנות עמוד נחיתה בו אנשים ייפגשו אותנו ואת המיזם שלנו. הפרויקט אוטוטו יפסע את צעדיו הראשונים בעולם. מרגששש.
מפגש 10 | איך עושים מזה כסף
היכרות עם השפה העסקית, פיתוח המודל העסקי, תמחור ומה אפשר ללמוד מכישלונות של יזמים גדולים.
Let’s talk money - המודל העסקי זו בעצם הדרך בה מרוויחים כסף ומתפרנסים מהמיזם. יש אינספור מודלים אפשריים, נלמד אותם ונעזור לכל מיזם לבחור את המודל הנכון בשבילו. למשל: יש את המודל Razor & Blades שחברת נספרסו וחברת סודה סטרים משתמשים בו. במודל הזה מוכרים את מוצר הליבה בזול כאשר רוב ההכנסות מגיעות ממכירת המילוי שלו. יש את מודל ה Freemium שזום וסקייפ עובדות איתו, במודל הזה נותנים שימוש בסיסי בחינם ומעבר לזה גובים תשלום. יש את מודל Advertising revenue שאיתו עובדות פייסבוק וגוגל ועוד מודלים רבים וטובים. נעבור גם על סיפורים שמשלבים לקחים חשובים מהניסיון של יזמים גדולים, נבין כמה פעמים הם נכשלו עד שהפכו לסיפור הצלחה ונקבל מהם אחלה טיפים.
מפגש 11 | מ-Pitch לפרזנטציה מנצחת
בניית מצגת משקיעים, שיטות לגיוס הון ובניית תכנית עבודה שנתית.
מצגת משקיעים זה אולי אחד הדברים הכי חשובים שיש. בתכלס זה המיזם שלך מומחש בצורה ויזואלית וברורה. כשנפגש עם לקוח חדש, עם שותף שרוצה להצטרף אלינו ובטח עם משקיע, המצגת היא כלי חיוני שמצטרף לתכנית העסקית ולכל מה שנספר ונציג. נלמד מה כוללת מצגת עסקית ונבנה את המצגות יחד באמצעות תוכנה מתאימה. נדבר על איך מגייסים הון לעסק בתחילת דרכו ונכיר את הדרכים השונות לעשות את זה - גיוס המונים, קרן השקעות, אנג'ל, חברים ובני משפחה, ארגון שותף, ממשלה ורשויות מקומיות. לסיום, נבנה תכנית עבודה שנתית, ונבין את החשיבות של עבודה עם תכנון מוקדם, דרך כלים דיגיטליים שיקלו על תהליך התכנון והביצוע.
מפגש 12 | יוצאים לאור
גיוס לקוחות ראשונים, שאלוני משוב, מדדי ביצוע ואופטימיזציה, All for one – 100 shares וסלבריישן: Shot & Pitch.
במפגש האחרון שלנו, נעבוד על לגייס לקוחות ראשונים לפיילוט שלך. נאפשר לאנשים להתנסות במה שבנית ונשמע מהם איך היה, מה כדאי לשפר, מה עבד טוב ומה הייתה חווית הלקוח שלהם. נרתום את כוח הקבוצה ואת קהילת Worklab על מנת לייצר חשיפה ויראלית ברשתות החברתיות ונחשוף את המיזם שלך ברשת היזמים, המנטורים והמשקיעים שלנו. לחגיגות הסיום, כל אחד יעלה לתת את הPitch שלו על המיזם שבנה.
זהו, סיימת את התוכנית לפיתוח מיזמים. מפה, הכל אפשרי.
מפגש 1 | מתחילים לחשוב כמו יזמים
הרצאת פתיחה – ההזדמנויות החדשות, מבוא לחשיבה יזמית, דלתות כניסה לפרויקט, 'חמש השאלות שכל יזם חייב לענות עליהן', Timeline
פה מתחילים. עם רעיון או בלי. כדי לפתח פרויקטים חדשים אנחנו עובדים עם מתודולוגיה מקורית שנקראת 'דלתות כניסה לפרויקט'. בשלב הראשוני של פיתוח רעיון מאפס, אנחנו רוצים למצוא מקום בו הכישורים, התשוקה,
סיפור החיים שלך וצורך קיים- נפגשים יחד, ממש כמו ארבעה עיגולים שיש שטח חופף ביניהם. המתודולוגיה הזאת היא שתעזור לך לפתח רעיון לפרויקט שמתאים בדיוק לכישורים ולחלומות שלך